Pages

Sunday, December 5, 2010

TUHAN MAHA CINTA

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu
Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta Dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serahkan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya
Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta
Karena Tuhanlah Maha Cinta

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu
Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta Dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya
Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta
Karena Tuhanlah Maha Cinta

Saturday, December 4, 2010

SWEET DISPOSITION

Sweet disposition
Never too soon
Oh, reckless abandon
Like no one's watching you

A moment, a love
A dream aloud
A kiss, a cry
Our rights, our wrongs
A moment, a love
A dream aloud
A moment, a love
A dream aloud

So stay there
Because I'll be coming over
And while our blood's still young
It's so young
It runs
And we won't stop until it's over
Won't stop to surrender

Songs of desperation
I played them for you
A moment, a love
A dream aloud
A kiss, a cry
Our rights, our wrongs
A moment, a love
A dream, aloud
A moment, a love
A dream aloud

HARI DAN AKAN DATANG

Kehilangan semua akan merasa itu betapa peritnya kehilangan seseorang yg kita syg keluarga kita malah org yg pernah berada bersama kita selama ini.Yup kini perlu berfikir lagi betapa kehidupan kita bukan kebelekang kita sebenarnya xperlu itu semua dan aku kena yakin apa yg aku peroleh kini adalah ketentuan NYA.ini membuatkan cekalnya seorang insan.teruskan hidup selagi bernafas buat kita bahagia untuk diri kita tidak perlu sonsangkan diri.Mulai esok matahari tetap terbit dan menyinar.aku teruskan usaha yg mendatang mungkin kita akan sedar semua ini berlaku bukan kehendak kita.WAKE UP SHAZWAN RAZAK kamu xbodoh...

Tuesday, November 30, 2010

BUKAN CINTA MANUSIA BIASA

ku tetap mencintaimu masih
meski kau tak cinta aku
ku tetap merindukan
meski kau tak pernah merasa
sedikit pun untuk merindukan aku

cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa
cintaku ini cinta sejati yang paling sejati
ku tetap memaafkan salahmu
meski kau terus sakiti
ku tetap menerima
seribu kata maaf
yang selalu kau ucapkan
dari bibirmu yang manis

ku tetap mencintaimu masih
meski kau tak cinta aku
ku tetap merindukan
meski kau tak pernah merasa sedikitpun
untuk merindukan diriku
merindukan aku

Saturday, September 25, 2010

FIRSTAID ROAD TOUR KUANTAN

video

             VIDEO INI UNTUK TONTONAN UMUM UNTUK PROMOTE HASIL KERJA SAYA.

KAMI

COOL today sgt cool even penat pon tapi puaslah dapat jamm ngan dak2 neyh.bukan apa masing2 dah busy ini lah time nk bersama tapi dah xmcm dulu selalu bersama gelak ketawa kepuasan semua ada kekal di landasan yg betol.tapi nk buat mcm mana bagi aku kita masing2 ada hak individu lain.cuma band aku neyh aku nk kekal sebab ialah buatkan kita satu family xpernah putus selalu bersama puas lepak ngan korang bersama ex aku pon sumpah thx lepak even ko ex aku.hahahahaha.hari ini xkan seperti besok lagi mungkin akan datang kita bersama.then last kali aku nk thx kat sal sanggup send aku kat AMPANG bukan x nk balik BB aku risau family aku sebab aku x g tau diorg aku g jamm.kang ada yg kena mangkuk.hahahaha.lagi2 MAK aku kuat risau kat aku bukan manja tapi aku yg muda yg lagi sorang nk kahwin bulan 10 so tggl aku sorang 2 pasal lah mana2 aku tanya sure kena balik.hahahaha.seb baik single xdelah gurl bosan bila ngan aku.hahahahah.k lah balik pada band thx weyh korang sgt cool next jamm kita balun lagi k 2/10/10 okay bro carik lagi baru then kita cuba records kita try carik banyak gig okay.ini lah harapan kita time di UNISEL lu.great.SAL.HAKIM.IJAL.BULLET.ARIL N ALL MY FRIENDS GIVE A SUPPORT.thx

TAKE MY LIFE AWAY

four years from now i'll have my say.  i'll think back to these sleepless nights.
where we grew so close and wished our lives away
sang songs of death together, kissing in the twilight
when you whispered something i wish you never said
into winter our faces faded, my knuckles cracked in the cold but i didn't mind
i was nearly home, and i stayed by your side
never wanted to think about our future, i've had doubtful eyes
i cant erase the reality i watched you walk away from me. i watched you walk away
breathe in those memories,
drown out those tears
scream away those years.
i was never good enough to take your breath away
i was never good enough for you.
guide your hand and take my life away


Friday, September 24, 2010

TODAY TONIGHT TOMORROW

I can't sleep in this house, there's a soft tapping sound creeping up from downstairs.
A pale light underneath my door.
Those sleepless thoughts I can't ignore, a flashing clock at the side of my bed, the silent alarm ringing in my head, a piercing light shines trough my curtain as my head starts to spin.
I can't sleep.

These images remind me of the days I didn't win so I lie here, restless, as the suns starts to rise but it's still raining inside my head.
Another day to fuck up, another sinking feeling inside my chest.
The tears roll from my eyes, soaking the sheets beneath me. It's all so out of focus.
These dreams will be my end. It's all so out of focus.
Something's lost inside, this is the end.

MEREKA

Okay."KAWAN" tidak boleh ada dalam dunia ini tanpa persahabatan yang rapat dan sgt akrab seperti keluarga darah sendiri but terpulang lah sama ada kita nak berfikir jauh untuk menyatukan apa2 yang ada dalam hidup kita.Kita kadang2 mermerlukan mereka.tapi mampu kah kadang2 mereka membawa kita ke jalan yg betul?x dinafikan ada yg kawan setia ada yg makan kawan dan ada yg sesatkan kita tapi perlukah kita berdiri menumpang org untuk mara kehadapan?bagi aku ini persespi diri aku ia kawan perlu tapi xde yg perlu rapat selain keluarga itu lah kawan yg rapat hingga ke syurga.ia memang ku akui persahabatan itu penting untuk kita semua mengejar impian2 sama2 kekalkah kita?kerana setiap kita ada yg akan berpisah seperti kata pujangga lama ada permulaan pasti ada akhirnya,di saat itu lah kita akan temui teman baru tapi kadang kita lupa bila ada kawan kita naik kepala lagak gaya seperti HOT bro!dia manusia bro lu nk megah dia pon xleh gak bro!kawan aja semua bro pasti banyak benda ko dapat maksud aku boleh dapat sesuatu belajar erti berkawan ramai so ko x terperangkap.Ala pasal dia banyak perempuan ko nk ikot buat apa?relekss x yah nl gopoh perempuan hanya pelangi bila ada je ceriakan kita okay.so berkawan lah tidak mengenal usia pon kita mampu kenal mereka mampu bersatu dalam satu landasan yg sama dan penting jgnlah racis sgt bro ini x leh itu x leh apa ko ingat ko sapa nk bentuk undang2 sendiri dalam diri ko.sedar korang hanya tumpang aku pon sama tumpang dan semua kita makhluk ALLAH s.w.t hanya menumpang teduh so berfikir lah positive untuk kita bersama.thx